Alle patiënten met een acute locomotorische of neurologische revalidatienood, met uitzondering van patiënten die voldoen aan onze exclusiecriteria.
Algemeen
Ziekenhuishygiëne
Aanvulling:
Een aanvraag tot opname gebeurt voortaan digitaal, via ons portaal voor opname aanvragen. Het portaal kan bereikt worden via volgende link: https://klief.opname.be
Let op! Vooraleer toegang te krijgen tot dit portaal dient u geregistreerd te zijn. Een Login kan onderaan deze pagina aangevraagd worden.
De behandelend arts of de sociale dienst van het ziekenhuis waarin de patiënt is opgenomen, dient een aanvraag in bij de opnamedienst van ons ziekenhuis.
Indien de patiënt na een operatie al thuis is en nog steeds opgenomen wilt worden, kan deze een aanvraag indienen via zijn/haar huisarts.
Hoe veilig is ons portaal? Klik hier
Meer informatie over het gebruik van dit portaal kunt u hier terugvinden.
In uitzonderlijke gevallen, kunt u nog steeds een aanvraag indienen via ons papieren
aanvraagformulier.
U kunt in het revalidatiecentrum een functioneel revalidatieprogramma volgen zonder gehospitaliseerd te zijn.
Wat en voor wie?
U volgt een revalidatieprogramma binnen het revalidatiecentrum en staat zelf in voor uw verblijf of u woont binnen de regio. U komt zelfstandig of u organiseert zelf uw vervoer naar het ziekenhuis. Binnen het ziekenhuis staat u in voor uw interne verplaatsingen. U dient dus de nodige zelfstandigheid te bezitten. Er is enkel ondersteuning voorzien door logistieke assistenten bij het therapeutisch bad om de nodige zorgen toe te dienen aan patiënten, die zich niet zelfstandig kunnen aan- en uitkleden na de hydrotherapie.
Hoe?
Vóór de aanvang van de therapie dient U eerst op raadpleging te komen bij één van onze revalidatieartsen. U kunt op consultatie komen, nadat u een afspraak hebt vastgelegd via het medisch secretariaat:
+32 (0)59 55 92 13.
Courante regelgeving:
Volgens de huidige regelgeving voor ambulante kinesitherapie kunnen wij maximaal 18 behandelingen per jaar voor dezelfde pathologische aandoening in rekening brengen. Vanaf de 19e behandeling moeten wij een ander nomenclatuurnummer gebruiken. Hierdoor kunnen mensen met een verhoogd remgeld tot ongeveer €15 per dag extra betalen, afhankelijk van de goedkeuring voor een 'zware aandoening: E Pathologie'.
Indien u dit kalenderjaar al behandeld bent voor dezelfde aandoening, maar in een andere instelling of thuispraktijk, is het belangrijk dat u uw kinesitherapeut hiervan op de hoogte stelt.
Wat meebrengen ?
Vóór u op consultatie komt bij de revalidatiearts, gelieve u eerst aan te melden aan de receptie met uw identiteitskaart.
Voor de therapie :
- Badkledij en handdoeken - Badschoenen - Training of andere sportkledij -
Betaling:
Uw factuur wordt u toegestuurd de maand volgend op de behandeling.
Voor verdere informatie i.v.m. ambulante zorg of een afspraak bij de revalidatiearts:
Tel. medisch secretariaat :
+32 (0)59 55 92 13